10/03/2024
Stefaan Segers

20-16 bleek voldoende voor de overwinning


Bij de 2de halve finale van de U19 namen Kwik en Borgerhout/Groen-Wit het tegen elkaar op. In de competitie bleken deze 2 ploegen al aan elkaar gewaagd te zijn met een 19-19 gelijkspel en een nipte overwinning voor Kwik 21-20. Kwik opende sterk met de 1-0 van Alexander Cools en de 2-0 van Niels Ansoms, onder de goal. Wannes Bonnen antwoordde direct met de 2-1 vanop de stip en de 2-2 op schot. Vervolgens ging het even snel voor Kwik die al eens even konden uitlopen naar 6-3 na een penalty die vlekkeloos gescoord werd door Rinske De Vylder. Jason Bunteke met de 6-4 op inloper maar Borgerhout/Groen-Wit moest blijven achtervolgen na een omdraaibal van Bieke De Vylder en de 9-5 onder de goal van de ingekomen Yarne Vranckx, die de plek van Niels Ansoms innam. Via Sienna Smet, Roel Smets en Jason Bunteke ging het wel richting 10-8, ondertussen zagen we ook een TO voor Borgerhout/Groen-Wit. Lore Wouters en Xander Lauwijck, beiden op schot zorgden voor de verdiende 12-8 ruststand.

Na de rust stoomde de geel-zwarte trein aanvankelijk door. Liam Beyers nam de eerste goal na de rust voor zijn rekening (12-9) maar in de volgende 15 minuten zou Kwik stevig uitlopen naar een maximale 19-9. Robbe Wouters met de 14-9 op penalty na een fout in de rebound en daarna ook nog de 15-9 van diezelfde Robbe Wouters. Wederom de sterk ingevallen Yarne Vranckx op doorbraak met de 16-9 en daarna Alexander Cools met een penalty voor 17-9. Björn Van Acker (coach Borgerhout/Groen-Wit) deed wat hij kon om terug schwung in zijn ploeg te brengen. Zo verhuisde Jason Bunteke naast Wannes Boonen in een poging de mand terug meer te vinden maar het waren uiteindelijk Sienna Smet (3 doelpunten) & Zita Mertens (2 doelpunten) de stand terug verkleinden naar 19-14. Dat de zenuwachtigheid toch wat in de Kwik-kleren begonnen te kruipen bleek uit het balverlies in het uitwerken waardoor Zita Mertens de 19-12 kon scoren. Een time-out voor Kwik en de eerstvolgende aanval prijs voor Alexander Cools (20-14). En zo kabbelde de wedstrijd rustig uit en werd 20-16 de uiteindelijke eindstand met een inlopen van Jason Bunteke.

Kwik - Boeckenberg wordt de U19-finale en zo nemen de nummers 1 & 2 van de reguliere zaalcompetitie het tegen elkaar op volgende zaterdag om 16u.

Foto's: Marco Spelten (actiefotografie.be)