16/03/2024
Stefaan Segers

Ze schoven overtuigend Temse aan de kant met 8-0


Een blitzstart van Vobako dat zijn eerste 2 aanvallen direct kon scoren. Aanvoerster Fleur Diels scoorde de 1-0 en 2-0 via een omdraaibal. Temse was niet direct van slag en ging volle moed zelf aan de slag in de eigen aanval. Ze creërden wel enkele goede kansen maar konden deze niet benutten en hadden moeite om te herhalen waardoor de bal niet lang genoeg in aanval kon blijven. Na 9 minuten ging het TO-bordje van Temse-coach Mattias Beirnaert omhoog. Na deze time-out een ander spelbeeld met een goeie 5 minuten waarbij de slordigheden zich opstapelden aan beide kanten. Zowel in beide aanvallen maar ook geregeld bij het uitwerken van de bal zagen we veel balverliezen bij de 2 finalisten. Langs Temse zagen we een eerste vervanging, Stef Vos kwam Ferre Rome vervangen. Vobako zou uiteindelijk de eerste helft eindigen zoals ze deze helft gestart waren. Met veel doelpunten op korte tijd, de eerste helft duurde 4 minuten te lang voor "The Purple Monkeys". Morris Belmans, vorige week ook al sterk vanop de vrijworp, scoorde een vrijworp (3-0). De 4-0 volgde onmiddelijk na een balverlies bij het uitwerken, uitstekend afgestraft door Wout Loots. Een indrukwekkende Fleur Diels, die een zéér efficiënte eerste helft kende, sloot de eerste helft af met nog 2 doelpunten. Ze benutte teveel ruimte in het achtervlak (5-0) en daarna een nieuw balverlies in het uitwerken met een inloper (6-0).

De sterke eindfase van de eerste helft zorgde ervoor dat Vobako de 2de helft rustig kon controleren. Temse probeerde nog wel, oa. door Anna De Graeve & Eline Lippens van vak te verwisselen, maar werd niet beloond voor zijn doorzettingsvermogen. Er lagen kansen voor een meer dan verdiende eerreder maar ze kregen de bal niet door de mand. Vobako bleef de rebound goed verzorgen en kende zelf ook enkele aanvallen met meerdere kansen maar de echte scherpte zagen we niet meer bij de Kempenaars. De kannonnen zwegen lang in deze 2de helft maar uiteindelijk zouden Morris Belmans (7-0), met zijn 2de doelpunt, en de ingevallen Plien Baeyens (8-0) de eindstand het bord zetten.

We zagen een overtuigend Vobako aan het werk die op deze manier zijn fenomenaal zaalseizoen (14 overwinningen op 14 wedstrijden) bekroond ziet met de hoofdprijs!

Vobako 

Fleur Diels (4) - Emma Vervloet - Lena Campforts - Hanne Valenberghs - Morris Belmans (2) - Korneel Snauwaert - Nils Remeysen - Wout Loots (1)

Wissels: Julie Goris - Fien Wouters - Plien Baeyens (1) - Yana Haemhouts - Rune Wouters - Bas Matthe - Thibo Dierckx

Temse 

Anna De Graeve - Eline Lippens - Tess Claus - Noor Goossens Ahmed - Wannes Heirbaut - Ferre Rome - Sem Meeus - Senne Van Gaever

Wissels: Gitte Van Den Bosch - Hanne Van Den Bosch - Noa Jehin - Stef Vos - Matz Van Gaever - Maurens Thys

 

Foto's : Marco Spelten (Actiefotografie.be)