17/01/2019
David Van den Bosch

Ondertussen zijn we bijna 3 weken na de overstap naar onze nieuwe mailserver bij One.com.


Via deze mail willen we nog eens een samenvatting geven van alle processen en enkele tips&tricks voor mensen die nog problemen ervaren.

 

  • Oude Mailserver: de oude mailserver blijft nog zeker tot eind februari bereikbaar. Dit wil zeggen dat je nog steeds toegang hebt tot de mails die op de oude mailserver zijn tot die datum.

 

  • Back up oude mails: in alle gewone mailprogramma’s zoals Outlook, Mail, Thunderbird of Live Mail is het mogelijk om een lokale kopie te maken van je oude mailbox. Zo kan je al je oude mails behouden voor de toekomst. Als je een uitgebreid adresboek hebt gekoppeld aan je oude mailbox, vergeet deze dan ook niet even lokaal op te slagen.

 

  • Webmail: uiteraard is het mogelijk om via de nieuwe mailserver om ook via webmail je mails te raadplegen. Dit moet echter wel via een nieuwe link en in een nieuwe omgeving. Het adres om nu te gebruiken is: https://login.one.com/mail. De gebruikersnaam is je mailadres.

 

  • Paswoord: we raden iedereen aan om het wachtwoord dat ze via de KBKB hebben gekregen aan te passen naar een eigen gekozen paswoord. Je kan dit aanpassen door in te loggen op de webmail en daar te klikken op Instellingen –> E-mailaccountbeheer. Via dit menu kan je je paswoord wijzigen. Vergeet niet om bovenaan op Opslaan te klikken.

 

  • Mail Instellen: We hebben gemerkt dat er momenteel veel verschillende programma’s gebruikt worden om de @korfbal.be adressen te checken. Gaande van Gmail over verschillende versies van Outlook tot Mail op Mac OS. We verwijzen hiervoor graag naar de Help pagina’s van One.com. Hier staat zeer gedetailleerd uitgelegd voor allerlei verschillende systemen hoe je je mailbox moet instellen. Je kan ook ons algemeen bericht op de site nakijken.

 

  • POP3 vs IMAP: gebruikers kunnen bij het instellen van hun mail er voor kiezen om hun mail in te stellen als POP3 of als IMAP (let op: verschillende instellingen). Deze keuze ligt volledig bij de gebruiker. Om het verschil te kennen tussen deze 2 protocols, kan je ook terecht op de helpdesk van one.com of via dit filmpje op YouTube.

 

  • Link: Bovenaan de Korfbal website hebben we ook de link gewijzigd van de oude webmail, naar de nieuwe webmail van One.com. Indien je oude webmail nog wil raadplegen, kan je dit doen via webmail.hostedexchange.be. We raden wel aan om geen mails meer te versturen via de oude server en webmail omdat er geen garanties kunnen gegeven worden dat deze hun eindbestemming zullen bereiken.