01/05/2019
YVES DAELMANS

Sikopi heeft in het Rivierenhof de trofee van Steenbergen gewonnen ten koste van Riviera/Deurne


Sikopi heeft de Beker van België beet, maar bracht zichzelf in de tweede periode nog in problemen. Door lang uitgesponnen aanvallen zonder afronding, bleef het evenwel lang op een 4 of 5-punten kloof, maar bij 13-8 en nog een dik kwartier te spelen kwamen enkel de doelpunten nog van Riviera/Deurne. De ploeg uit de Promoleague liet eerst tot tweemaal toe de kans liggen om via een strafworp te milderen, maar dan doelpunt per doelpunt naderden ze. Toen de 13-12 viel was de speeltijd echter op en zo gaat de Beker van België naar Linkeroever.

Sikopi begon het best aan de partij met twee loepzuivere schoten, maar Riviera/Deurne nam over en ging naar 2-3. Sikopi profiteerde van het reboundoverwicht en kon veel hernemen waardoor het gestaag uitliep naar een 9-5 voorsprong bij de rust.

Na de pauze redelijk snel naar 11-6, maar toen viel de wedstrijd stil en was het wachten op doelpunten. 

 

Naast de titel in de Promoleague in de zaal, is dit de tweede trofee die Sikopi dit seizoen kan veroveren. Zo zijn de laatste gevierden gekend die op 10 mei in zaal Zappa het podium op mogen bij het Gala van de Gouden Korf!