07/02/2020
YVES DAELMANS

Bondscoach Detlef Elewaut blikt terug op de voorbije speeldag in de NDN Topkorfballeague


Jesse De Bremaeker (Boekenberg), een fantastische persoonlijkheid en één van de grootste wedstrijdbeslissers uit de korfbalgeschiedenis, heeft vorige speeldag weer toegeslagen.

In de Promoleague gaan de prijzen verdeeld worden tussen Meeuwen en Riviera/Deurne.  Na 10 wedstrijden heeft Meeuwen met 19 punten, 1 punt meer dan de rechtstreekse concurrent Riviera/Deurne.  Meeuwen liet een punt liggen tegen Temse en Riviera/Deurne verloor van Meeuwen.  Als we de cijfers van de 2 teams bekijken, is het verschil marginaal.  Op de laatste speeldag van de reguliere competitie (1/3) spelen zij de kraker tegen elkaar, ik vermoed dat daar zal beslist worden wie rechtsreeks naar de NDN Topkorfballeague gaat en wie er nog moet strijden voor een fel begeerde plaats op het hoogste niveau.

Een overzicht van de NDN Topkorfballeague:

AKC/Luma ging onderuit tegen Floriant Merelbeke.  Bij AKC/Luma ontbraken er enkele basisspelers, de 14-20 in het voordeel van Floriant Merelbeke was bijgevolg geen verrassing.  Kevin De Waele zal niet tevreden zijn geweest over hun afwerkingspercentage (totaal van 16%).  Zij maakten het verschil in de aanvangsfase van de wedstrijd, van 3-1 (voordeel AKC/Luma) ging het naar 3-8.  Deze run van +7 voor Floriant lag aan de basis van de overwinning.  

BorgerhoutGW vs Kwik is gestrand op een gelijk spel. Beide teams 28 doelpunten.  BorgerhoutGW schoot een totaal van 27% en kwik haalde 33%.  Knappe cijfers.  De staff van Kwik zal vermoedelijk wel aan de slag zijn gegaan met hun laag aantal pogingen (84). 

BorgerhoutGW had met de rust nog een marge van 5 doelpunten maar Kwik slaagde erin om de wedstrijd gelijk te trekken.  Tess Mathis (Kwik) schoot twee en halve minuut voor het einde van de wedstrijd de bordjes gelijk.

Kwik schoot uit dynamische poging 78 keer en trof 23 keer raak (dynamisch afwerkingspercentage van 29!)

Boeckenberg tegen Voorwaarts.  

Dat Jesse De Bremaeker (Boeckenberg) de winnende in de laatste 3 seconden vanaf de middenlijn scoorde, zal ik jullie niet meer hoeven te vertellen.  Dat dit komt omdat tijdens deze wedstrijd de eerste livestream van het seizoen werd uitgezonden, zal ook niemand verbazen.  

Nee, grapje, het zal gewoon niemand verbazen dat Jesse De Bremaeker (Boeckenberg) deze bal gewoon maakte.   

Voorwaarts speelde een goede wedstrijd, ondersteund door een mooi plan van coach Gert Degenaers.  Lauren Denis (Voorwaarts) haalde een dynamisch afwerkingspercentage van 40%, 4 uit 10.  Dit tegen een van de beste verdedigsters ter wereld, Sara Goosens (Boeckenberg), is een knap resultaat.  In het ander vak was Jens Vogels met 8 uit 29 (dynamisch percentage van 28%) moeilijk te stoppen.  Boeckenberg had het door de keuzes van Voorwaarts best moeilijk om in hun spel te komen en namen niet de juiste kansen.  Mede hierdoor bleef het percentage op hun dynamische pogingen ver onder hun gemiddelde (14%).  Johannis Schot (Boeckenberg) zal dit deze week zeker hebben doorgenomen.  Voorwaarts liet vlak voor rust de kaas van hun brood eten.  Door een run van +5 (op 6 minuten) ging Boeckenberg rusten met 2 doelpunten voor.  De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar daar besliste Jesse De Bremaeker dus anders over.  

Door technische omstandigheden zijn er nog geen gegevens van SIKOPI vs PUTSE.

Wie heeft, binnen de NDN Topleague momenteel de meeste aanvallende rebounds?  

Jari Hardies (AKC/Luma) staat op 1 met 140 rebounds.

Matthias Demeulder staat op een tweede plaats met 134 rebounds.

De derde plaats gaat naar Arne Van Damme (Floriant Merelbeke) met 132 rebounds.

(nvdr Arne Van Bavel (SIKOPI) staat zonder de laatste wedstrijd te kunnen bekijken, met 126 rebounds op een mogelijke plaats om het podium op te geraken.  Ik hou dit in het oog.)

Doelpunten aandeel (verder DA) deze week.

Jarni Armorgaste (BorgerhoutGW) staat deze week op de eerste plaats met een DA van 11.  Hij kwam 1 aanvallende rebound te kort (9) voor een double double.

Op een tweede plaats staat nog een speler van BorgerhoutGW, Glenn Pauwels met een DA van 10.

De derde plaats gaat naar Jens Vogels (Voorwaarts) ook met een DA van 10. Knappe aanvallende prestatie hoor!

De vierde double double (dubbele cijfers in statistiek doelpunten aandeel en aanvallende rebounds) is gevallen!

Glenn Pauwels (BorgerhoutGW) haalde een doelpunten aandeel van 10 en nam 10 aanvallende rebounds.

Dat hij samen met Jarni momenteel in vorm is, zullen ze in Borgerhout heel graag zien. 

 

Ik wens alle spelers en staff veel succes dit weekend.

 

groeten

Detlef