22/08/2022
Stefaan Segers

Ze versloegen Hongarije in de troostfinale


Tijdens de kwartfinale werd Marokko nog opzij gezet met 8-5 maar jammer genoeg bleek Polen, die uiteindelijk ook Portugal duidelijk versloeg in de finale met 13-5, te sterk voor onze Belgian Scorpions. Het verschil was miniem maar uiteindelijk sneuvelden onze Scorpions met het kleinste verschil en een Golden Goal in de verlengingen (7-6). Portugal behaalde de finale door Hongarije te verslaan met 9-6.

De teleurstelling was vanzelfsprekend groot maar toch konden de Scorpions zich nog éénmaal opladen om niet met lege handen naar België terug te keren. Hongarije ging met 10-5 voor de bijl en zo behaalden de Scorpions uiteindelijk brons.

Het was een pittige tweedaagse met 9 wedstrijden in de verschroeiende hitte maar de uitstekende groepssfeer & teamspirit maakten van dit eerste officiële WK Beach toch een groot succes. Dit format zorgt alleszins voor wisselende kansen en een bredere top en dat maakt het verrassingseffect doorheen het toernooi groter. Maar volgend jaar gaan onze Scorpions uiteraard weer voor het hoogste! Deze bronzen medaille & trip was dan ook maar enkel mogelijk dankzij onze fantastische partners, waarvoor we ze dan ook graag nogmaals willen bedanken!

Het beachseizoen is met dit internationaal evenement nu ook officieel afgesloten en de seizoensstart komt weer dichterbij. In de marge van het WK in Nador werd ook bekend dat het internationaal beachkorfbaltoneel volgende zomer verhuist naar Polen.