De U17 finale werd gespeeld tussen Boeckenberg en Borgerhout/GW: 23-27!

D: Mira Demuys - Frauke Van Meirvenne (3) - Charlotte De Haan (1) - Jana Siongers

H: Mirko Van den Oudenaarde (4) - Senne De Wandel (2) - Mattijs Preckler (7) - Florian Van Hoeck (5)

Wisselspelers: Jitte Verhoeven - Jani Vandersteen (1)

Borgerhout/GW

D: Eveline Dansaert (5) - Fay Lenjou (3) - Sienna Smet (5) - Yani Thonon (3)

H: Wannes Boonen (2) - Roel Smet (1) - Jason Bunteke (4) - Milan Van San (3)

Wisselspelers: Joran Thonon (1)

De U17 finale werd  een aardig kijkstuk met 2 vlot scorende teams. De wedstrijd startte met 2 snelle doelpunten zodat het meteen 1-1 stond, daarna werd er om en om gescoord waardoor we naar een 5-5 tussenstand gingen wanneer Borgerhout/GW een eerste kloofje lukte (5-7). De voorsprong kon tot maximaal 4 stuks uitgebreid worden (7-11), maar Boeckenberg milderde zodat er gerust werd bij een 10-12 stand.

Boeckenberg bij aanvang de tweede helft direct met de aansluitingstreffer maar Borgerhout/GW via strafworp terug naar 2 verschil.

Dat was het scenario voor het eerste stuk van de tweede helft: telkens als Boeckenberg de kloof verkleinde tot 1 dan sloeg Borgerhout/GW direct terug toe om een bonus van 2 te behouden.

Maar na een dikke 8 minuten spelen dan toch Boeckenberg langszij met eerst de 16-16 en daarna de overname bij 17-16. De net ingevallen Joran Thonon bedankte direct met een doorbraak en dat luidde een tussenspurt van Borgerhout/GW in. De 4 verschil kwam op het bord na onder meer een knappe score door Jason Bunteke (zijn 4de) en zo 18-22.

Boeckenberg probeerde in de slotfase de bakens nog te verzetten, maar kwam niet dichter dan 3 korven en zo Borgerhout/GW kampioen bij een 23-27 eindstand!