03/06/2023
YVES DAELMANS

U15 Voorwaarts/Molinos - Vobako 10-7


Een strakke wind zorgde voor een lange studieronde in de U15 finale en hij zou de hele wedstrijd het spelbeeld mee bepalen. Voorwaarts/Molinos brak de ban na een 4 tal minuten met een doorbraak en kon wat later vanop afstand de 2-0 scoren. Het waren vooral de groen-witte dames die aan zet waren en zo liepen ze 3-0 uit om met een mooie onehander naar 4-0 te gaan, maar een even knappe doorbraak volgde aan de overzijde en veegde zo de nul weg voor Vobako.

Met de wind bleef het zoeken naar openingen van buitenuit, maar Voorwaarts/Molinos kon veel herhalen en bleef duwen tot ze de 6-1 vanop afstand konden vastleggen.

Bij aanvang van de tweede helft Vobako met een doorbraak en een shot naar 6-3; bij Voorwaarts/Molinos lukte het niet om kansen te verzilveren en was het wachten tot halfweg. Toen waren het opnieuw de Voorwaarts/Molinos dames die het heft in handen namen en ervoor zorgden dat ze naar 9-3 uitliepen. Daarna ging het momentum naar Vobako met 3 treffers op rij, maar via een vrije bal werd de groen-witte winst beslecht. Eindstand 10-7.

Met ook de titel op het veld, behalen de U15 van Voorwaarts/Molinos de treble in deze leeftijdscategorie.