04/06/2023
YVES DAELMANS

U19 Kwik - Vobako 19-18

Kwik dat in de aanvangsfase langere aanvallen kon opzetten kwam 2-0 voor na 5 minuten wedstrijd.  Via een vrije bal opende Vobako de score langs hun kant en aan de overzijde miste Kwik vervolgens 2 keer op rij in dezelfde aanval een strafworp om opnieuw een 2 punten-kloof neer te zetten.

Vobako kreeg meer vat op hun aanval, kon iets meer hernemen en dat resulteerde want ze gingen er op en er over: 2-5 halfweg de eerste helft. Joram Van Ossel schoot met zijn tweede Vobako naar een 2-5 voorsprong halfweg de eerste helft.

Een korte drankpauze gaf blijkbaar de nodige impulsen aan Kwik dat via strafworp en ondermeer een mooie doorbraak van Alexander Cools terug op gelijke hoogte kwam.

Terwijl we tot dan toe nog niet al te veel op doelpunten getrakteerd werden, vielen dan enkele aanvallen op rij de ballen wel binnen en zo 7-7. Met de rust in zicht was het momentum voor Kwik dat met enkele mooi uitgespeelde aanvallen met een 10-7 bonus naar de kleedkamer kon.

De eerste 10 minuten van de tweede helft werd er om en om gescoord, wat maakte dat de voorsprong van Kwik even groot bleef. Onder meer onder impuls van een productieve Hanne Scheltens en een verre treffer van Guus Buts kon het team uit de Kempen terug de aansluiting vinden en zo 14-13 halfweg.

Kwik trok het laken dan weer naar zich toe en liep 17-14 uit. Langs Vobako kant bleef het scorend even stil en een gemiste strafworp hielp daar uiteraard niet bij. We leken af te stevenen op een intense slotfase maar met weinig doelpunten, dat draaide echter anders uit. Met opnieuw treffers van Scheltens en Buts sloop Vobako dichterbij tot 18-17, maar Kwik aanvoerder Elias Kerstens bleef koelbloedig op 2,5m en bracht zijn team terug 2 doelpunten voor, voldoende voor de zege want de eindspurt van Vobako kwam net te laat.