26/10/2023
YVES DAELMANS

WK korfbal kwartfinale België - Portugal: 26-18


De Diamonds namen direct de voorsprong in de kwartfinale, maar de Portugezen hielden het verschil steeds beperkt tot maximaal 2 doelpunten. In het tweede kwart kwamen ze zelfs even op gelijke hoogte (8-8) maar de Diamonds bouwden terug een kloofje uit en gingen met 3 doelpunten bonus de rust in (11-8).

Belgisch succes in de eerste seconden van de tweede helft met een knappe play zorgde voor een 12-8 stand en ze konden lang deze voorsprong behouden. De energieke Portugezen leken zich nog even met hun fysiek spel terug in de wedstrijd te knokken, maar de Belgen bleven koelbloedig en behaalden nog een ruime overwinning.

De sterkte van de Belgische dames werd nog eens in de verf gezet door opnieuw een andere topscoorder. Ditmaal was het Joke Van Maldeghem die met 6 doelpunten een flink aandeel in de zege had.

“Het was de spannendste match tot nu toe en ook erg fysiek, maar dat maakt het extra leuk. Ik ben blij dat ik zonder gescheurde trommelvliezen het einde van de wedstrijd gehaald heb want mijn tegenstreefster was onsportief luidruchtig wanneer ik in de aangeef kwam; dat hebben ze tot in de huiskamer gehoord, krijg ik vanuit België door” getuigt Joke Van Maldeghem. “Ach, we hebben een prima wedstrijd gespeeld en ik ben blij met het resultaat. Wie we treffen in de halve finale moet nog beslist worden, Suriname hebben we al verslaan, maar we gaan uit van een heksenketel tegen Taiwan. Laat maar komen” besluit Joke Van Maldeghem

 

Cijfers:

Aanval: Jordan de Vogelaere (3) - Tibo Dujardin (1) - Lise Van Maldeghem (4) - Amber Engels (1)

Verdediging: Arne Van Damme (2) - Lars Courtens (2) - Joke Van Maldeghem (6) - Lisa Pauwels (3)

Wisselspelers: Jarre De Ley (2) - Saar Seys (2)