09/03/2024
Stefaan Segers

De Oost-Vlamingen bleken met 21-18 te sterk voor AKC/Luma in een zenuwslopende halve finale


In de eerste halve finale namen AKC/Luma en Floriant Merelbeke het tegen elkaar op. Na een afwezigheid van enkele jaren verscheen AKC/Luma terug op het kruisfinaletoneel terwijl Floriant Merelbeke de laatste jaren een vaste waarde was, met oa. de zaaltitel als hoogtepunt 2 jaar geleden. Demy Huybrechts zette de finaleambities van AKC/Luma direct kracht bij door te openen vanop afstand 1-0, Lennert Impens antwoordde met een penalty na een fout onder de korf voor de 1-1. Ineens ook het sein om te gaan rusten voor Lennert Impens die werd vervangen door Lars Courtens. 

Vervolgens ging het in een ruk naar 4-6 voor Floriant waarop AKC/Luma-coach Kevin De Waele besliste om een eerste time-out te nemen. Die time-out leek niet echt beterschap te brengen want enkele minuten later kwamen "The Blue Sharks" op een ruime 5-9 voorsprong nadat Arne Van Damme zowel de 5-8 als de 5-9 op het bord zette. Niels Delbeke deed daar direct nog een doelpunt bij na een mooie fade-away 5-10. Op dat moment leek Floriant de bovenhand te nemen maar AKC/Luma knokte zich terug in de wedstrijd via een uitstekende Siebe De Ley en Jari Hardies. De AKC/Luma-aanvoerder, zoals steeds voorop in de strijd, gaf zelf het goede voorbeeld en maakte de gelijkmaker (11-11). Jarre De Ley zette zelfs nog een voorsprong op het bord na een benutte penalty. En zo gingen we rusten met een minimale 12-11 voorsprong voor AKC/Luma.

AKC/Luma startte direct scherp aan de 2de helft en liep uit tot 14-11 (Jari Hardies). Floriant-coach Terence Claes begon dan te wisselen en bracht de boomlange Lennert Impens terug tussen de lijnen. Stelselmatig begon dit te renderen en Floriant kwam terug tot 15-14. Die plannen werden door de groene kaart van Niels Delbeke wat door elkaar geschud. Ondertussen begonnen de (vak)wissels langs beide kanten op gang te komen en zo kwamen we enkele minuten later in de situatie waarbij de 2 herenduo's van AKC/Luma in het ander vak stonden dan waar ze de wedstrijd gestart waren. Bij 16-16 miste Arne Van Damme nog een penalty om op voorsprong te komen maar dit bleek slechts uitstel van executie. De grip die Floriant op dat moment op de wedstrijd had, zou het niet meer lossen. "Man van de Match" Arne Van Damme legde zelf, met zijn 8ste doelpunt, uiteindelijk de wedstrijd in een definitieve plooi. 

Floriant mag zo, na een jaartje afwezigheid, terug proberen de beker naar Merelbeke te nemen.

Floriant

Lennert Impens (2) - Arne Van Damme (8) - Lisa Pauwels (1) - Floor Seys (1) / Niels Delbeke (1) - Tom Van Houdt (1) - Anke Méganck (1) - Nel Seys (3)
Wissels: Lars Courtens (3) - Stefanie Van den Abeele

AKC/Luma

Siebe De Ley (6) - Jarre De Ley (3) - Maité Dewinter (1) - Shari Leprince (1) / Jari Hardies (4) - Demy Huybrechts (2) - Tess Mathis - Eline Denie (1)
Wissels: Shiara Driesen - Kevin Van Daele

Foto's: Marco Spelten (Actiefotografie.be)