16/03/2024
Stefaan Segers

Jaro Peeters beslist de finale met een golden goal 21-22


Heruitgave van de zaalfinale van 2 jaar geleden toen Floriant met 19-17 te sterk was voor Borgerhout/Groen-Wit. Vorige week moesten beide teams vol aan de bak tegen respectievelijk AKC/Luma en Boeckenberg om de zaalfinale te behalen.

Mooie start van deze evenwichtige & spannende finale, Jaro Peeters opende de score met een mooie verplaatsing na een eerste kans tegen Lennert Impens. Arne Van Damme, Floriants grote uitblinker van vorige week, effende de score met een ver schot (1-1). Vervolgens ging het vlot over en weer met wisselende scores. Lars Courtens zijn ver schot (2-1) werd gecounterd door een penalty van Kian Amorgaste voor de 2-2. Niels Delbeke kreeg ook een kans van op de penaltystip maar liet de kans liggen om Floriant terug op voorsprong te brengen. Glenn Pauwels & Stefanie Van den Abeele deden elk met een schot de ploegen weer draaien (3-3). Kian Amorgaste (3-4) werkte keurig een doorbraak van Ruben Vergaert af die aan de andere kant werd beantwoord met een penalty, benut door Lennert Impens na een verkeerde inschatting van Glenn Pauwels onder de korf (4-4). Glenn Pauwels weer succesvol vanop de penaltystip (4-5) en hiermee sloot Borgerhout/Groen-Wit zijn scherpe eerste 10 minuten af met een afwerkingspercentage van 33%. Na die 10 minuten nam Floriant wel lichtjes het voortouw en de Gentenaars begonnen beter en beter om te gaan met de achterverdediging van Borgerhout/Groen-Wit. Arne Van Damme en Nel Seys met een schot en een penalty van Lennert Impens zorgde voor een eerste kloofje (7-5). Glenn Pauwels beantwoordde dit kloofje met opnieuw een penalty na een fout op doorbraak (7-6). Maar zus Lisa Pauwels kon niet onderdoen en scoorde zelf voor Floriant de 8-6. Lars Courtens met een inloper en Anke Meganck bouwden uit naar 10-6. Jaro Peeters en Lisa Pauwels en het scorebord wees ondertussen 11-7 aan. Erik Van Brenk besloot om in te grijpen en we kregen dezelfde wissel als vorige week nl: Jarni Amorgaste die Jaro Peeters kwam vervangen. Maar Jaro Peeters ging naar het andere vak waar hij Ruben Vergaert kwam vervangen die deze keer niet goed in de wedstrijd zat. Jaro Peeters beschaamde het vertrouwen niet en zorgde er met 2 schoten voor dat de Zebra's terug dichter kwamen (11-9). We sloten deze zéér hoogstaande eerste helft nog af met doelpunten van Kian Amorgaste, Britt Saey en Jaro Peeters (Borgerhout/Groen-Wit) en langs de andere kant deden Arne Van Damme, Lisa Pauwels, Lennert Impens en Niels Delbeke met een prachtige tip-in er elk nog eentje bij voor Floriant zodat we gingen rusten met 15-12 voor Floriant.

Na de rust werd er nog wel even vlot gestart met scoren maar de rest van de 2de helft zouden de verdedigingen toch stilaan de bovenhand nemen. Kian Amorgaste opende de score met een schot (15-13). Lisa & Glenn Pauwels elk weer een streepje bij op schot bracht ons naar 16-14. Lennert Impens met de 17-14 vanop de vrijworp en een slim uitgelokte penalty van Jaro Peeters voor de 17-15. De zenuwachtigheid begon toe te nemen, vooral langs Floriant-zijde die meer en meer last begonnen te krijgen met de verhoogde druk die Borgerhout/Groen-Wit de 2de helft begon te geven. Coach Terence Claes probeerde de rust terug te laten keren met een time-out. Toch kwamen de Zebra's dichter. Penalty uitgelokt door Britt Saey maar zij werd gewisseld door coach Van Brenk zodat topschutter Glenn Pauwels de stip kon verzilveren (17-16). Stefanie Van den Abeele en Anke Meganck zorgden weer even voor een kleine kloof (19-16). Maar al heel snel ging Borgerhout/Groen-Wit erop en erover met doelpunten van Jaro Peeters (goed voor 8 doelpunten), Glenn Pauwels en de broers Amorgaste (19-20). Dan konden beide aanvallen lang niet scoren totdat de ingevallen Tom Van Houdt de 20-20 kon scoren. Lisa Pauwels zorgde zelfs voor de nieuwe voorsprong (21-20) maar Glenn Pauwels bracht de score met een doorbraak op 21-21. Einde gewone speeltijd en een Golden Goal moest dus beslissen wie er de nieuwe zaalkampioen moest worden. Die van Floriant (Nel Seys) bleef liggen op de rand van de korf na een poging van onder de korf en dus ging de bal naar de andere kant. Na enkele schoten binnen dezelfde aanval was het uiteindelijk Jaro Peeters die zijn ploeg naar de overwinning schoot met een ver schot! 21-22 op die manier voor Borgerhout/Groen-Wit dat zich na 3 pogingen mag bekronen tot nieuwe zaalkampioen in een hoogst entertainende zaalfinale.

Floriant

Lennert Impens (4) - Lars Courtens (2) - Niels Delbeke (1) - Arne Van Damme (3) - Anke Meganck (2) - Nel Seys (1) - Lisa Pauwels (5) - Stefanie Van den Abeele (2)

Wissels: Tom Van Houdt (1) 

Borgerhout/Groen-Wit

Jaro Peeters (8) - Glenn Pauwels (7) - Kian Amorgaste (5) - Ruben Vergaert - Daphne Van Den Bossche - Ellen Saey - Britt Saey (1) - Amy Pauwels 

Wissels: Jarni Amorgaste (1) - Rani Meeussen 


Foto's Marco Spelten (actiefotografie.be)