03/06/2018
WALTER DE ROECK

De finale Topleague Kwik – Boeckenberg eindigde op 16-12 in het voordeel van Kwik (ruststand was 9-6)


De seniorenfinale startte onder een loden zon met 2 gretige teams. Kwik opende de score via Verwerft in de eerste aanval, maar Boeckenberg bleef netjes in de buurt tot 3-3. Na het openingskwartier, waarin beide teams een strafworp onbenut lieten, lukte Kwik een 2-punten kloof (5-3). Deze kloof konden ze via de ingevallen Yannick Wauters en Liesbeth Bollaerts verder uitdiepen tot 8-4, maar Boeckenberg-aanvoerder Jesse De Bremaeker hield met een dubbel salvo zijn team in de match. Er werd gerust bij een 9-6 stand in het voordeel van Kwik.

Kwik kwam het best uit de kleedkamers en kon na 10 minuten de voorsprong verder uitbouwen tot 12-7. Nikki Schilders en Jesse De Bremaeker milderden tot 12-9, maar het was Ben Wouters die Kwik weer op vier punten verschil bracht.

Boeckenberg probeerde wel, maar de Kwik-motor liep gesmeerd en kon niet ontregeld worden. De 4-punten kloof werd dus niet meer ongedaan gemaakt en zo gingen de “Biekes” uit Merksem voor het tweede jaar op rij met de landstitel aan de haal!

Doelpuntenmakers

KWIK

Dames: Mathis (1), Bollaerts (3)

Heren: Verwerft (2), Wauters (4), Isenborghs (2), Wouters (2), Bellaert (1), Lemmens (1)

BOECKENBERG

Dames: Van Camp (3), Schilders (1)

Heren: Demeulder (1), De Bremaeker (4), Goffa (1), Janssens (2)